miljöfemmorna

Ännu en webbplats i Webbstjärnan

Solar city ☀️ – Linnea & Siri

Solar city är ett företag från USA som producerar solceller som man kan ha som hustak, men även som biltak. Denna uppfinning gör att man har egenproducerad energi i huset! Läs denna artikel nu! För att vi, två elever från Lugnets Skola tycker att denna uppfinning är superbra! Se om du tycker likadant!

Vi tänkte prata om solar city som är solceller som man kan ha på tak. ☀️☀️ Som t.e.x hustak eller biltak. Han som har upptäckt/uppfunnit detta heter Elon Musk. Han är född 28 juli 1971. Elon Musk är född i Australien men bor i USA och uppfann solceller tak i USA. Och han har även gjort tezla– bilen. När man har solceller som tak så driver man sin egen energi. Alltså att energin man får av att ha solceller tak använder man själv. Till sin energi. Men mindre bra med det hela är att solen inte skiner hela tiden. Men solceller tak är ju beroende av sol, och utan solen så fungerar den inte. Så därför är det ju bra för dem i de länder där man använder mycket energi, men även i de länder som har mycket sol.

Istället för att slösa på jordens resurser så kan man använda solen som driver solceller taken.

Lösningen finns tillgänglig att köpa i dagens samhälle men det kostar väldigt mycket pengar, det är därmed inte så många som har detta än. Förhoppningsvis blir det billigare i framtiden. Att ha solceller som tak på huset kostar ungefär $34,300 dollar. Men i längden så blir det billigare, man sparar 3000kr per år att ha solceller tak.

Solpanelerna genererar inte bara energi på taket, det kan också generera pengar i fickan. Kom ihåg det!

Vi har erfarenhet om detta och vi säger även vad vi tycker. Eller snarare så säger vi ju sanningen, för detta är fakta. Vi säger inte heller att man MÅSTE köpa detta för att vi vet att detta är dyrt. Alltså så har vi inte ett reklamsammanhang.Vi har ej detta men vi har som sagt erfarenhet och vi önskar såklart att vi kunde skaffa.

Vi som har gjort detta heter Siri Hall & Linnea Rahman. Och vi går som sagt på Lugnets Skola i femman.

Våra källor som vi har använt är: egen erfarenhet, solar.se, Norden. Solar, Wikipedia.se & solcellerform.se

Tack & hej för oss 😉

« »

© 2018 miljöfemmorna. Tema av Anders Norén.